Arthur Dukker winnaar 16e Tavenu toernooi

6 november 2021 – De zestiende editie van het Tavenu toernooi is zaterdag 6 november gewonnen door Arthur Dukker van tafeltennisvereniging De Treffers uit Melissant. In een spannende finale wist hij Ronald Schilperoort van de organiserende vereniging Tavenu uit Numansdorp met 3-2 te verslaan. De 3e plaats werd in de wacht gesleept door Stephan Vreeman die met 3-0 te sterk was voor Chris Konijnendijk, beiden van Tavenu.

Het was een bijzonder toernooi vanwege de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus. Nadat alle deelnemers gecheckt waren en een mooi oranje polsbandje om hadden konden we gewoon weer verder waarvoor we waren gekomen en wat al veel te lang geleden was: gezellig, fanatiek, maar vooral sportief pingpongen!

Het deelnemersveld bestond deze keer uit 77 tafeltennissers van 1e klasse tot en met 7e klasse en recreanten uit de regio Rotterdam, Delft, de Zuid-Hollandse eilanden, Zeeland, Brabant, Putten en zelf deelnemers uit België.

De tweede poule werd een prooi voor Tavenuer Wim van Eeren, die in de ochtendronde verrassend tweede werd. Hij versloeg Patrick Jansen van TTV Kapelle. De 3e  prijs was voor Wim Bloemer van Die Meede, die met 3-1 won van Hans van der Kraan. Remie Dusic van Scaldina won de derde poule voor Bert Monster van TVP Putten en Daniël Bijl van Trefpunt. Winnaar in poule vier werd Willem van Hoorn van Boomgaardshoek die Youri van Dijken van Yerseke de baas bleef; derde werd Thomas Oranje van Trefpunt. De eerste plaats in de vijfde poule was voor Remco Fintelman van Bernisse die in de finale te sterk was voor Marnix Postema van Korendijk. De derde plaats was voor Ulrich Webels van Boomgaardshoek.

Het Tavenu toernooi 2021 is mede mogelijk gemaakt door Lems & Lems Administratie en Belastingadviesbureau uit Westmaas en Carlotta’s Service uit Spijkenisse.


Voorrondes

Nadat alle 77 deelnemers aanwezig waren werd om tien uur gestart met de voorrondes. Hierin streden de deelnemers voor plaatsing in de middagronde. De nummers één van elke poule ging naar poule A, de nummers twee naar poule B, de nummers drie naar poule C, de nummers vier naar poule D en de nummers vijf naar poule E. Ten opzichte van de plaatsingslijst vielen een aantal verrassingen te melden. Zo werd in poule 3 Wim van Eeren verrassend 2e achter Adrie de Jonge van TTV Kapelle en won Martin Vermeer van De Treffers (M) knap van Peiro Korse van Die Meede. In poule 7 werd Daniël Bijl knap 3e voor Bert de Jong en Ulrich Wijbels. Martijn Dennebos wist knap te winnen van Wim Bloemer en Arno Ynzonides pakte met 9-11 in de vijfde set de winst op Patrick Jansen.

Voor de rest bleek vrijwel iedereen na deze ochtendronde op de plek te staan die hen vooraf door de toernooicommissie werd toegedacht. Mensen die geen competitie spelen blijven toch altijd lastig in te schatten is ook nu weer gebleken 😉

 

Middagronde

In de middagronde werd gestreden in poules van vier om de plaatsen één en twee die recht gaven op een plaats in de kwartfinale (in poule E in een poule van vijf en een poule van zes vanwege twee tussentijdse afmeldingen).

 

In poule A werd de kwartfinale bereikt door Stephan Vreeman, Barry van Dijk, Chris Konijnendijk, Ron van der Weiden, Bert Rentes, Arthur Dukker, Ronald Schilperoort en Willem Merckx. Het vermelden waard in deze poule A is dat Chris Konijnendijk de uiteindelijke winnaar Arthur Dukker zijn enige nederlaag van de dag toebracht. In poule A1 waren prachtige, maar lange wedstrijden te bewonderen van rasverdediger Willem Merckx tegen met name Ben de Hoop en Stephan Vreeman. De halve finales werden gewonnen door Arthur Dukker, die Stephan Vreeman met 3-0 versloeg en Ronald Schilperoort die hetzelfde resultaat noteerde tegen Chris Konijnendijk.

Nadat de finales in de B,C en D poule waren gespeeld konden Arthur en Ronald zich rond kwart voor zes opmaken voor de grote finale. Hierin nam Arthur een 2-0 voorsprong waarna hij zich op 8-8 in de 3e set blesseerde. Ronald wist hiervan te profiteren en kwam met knap spel terug tot 2-2. In de vijfde en beslissende set richtte Arthur zich op en wist uiteindelijk met 11-7 de partij en daarmee de toernooiwinst naar zich toe te trekken!

 

In poule B was de strijd niet minder hevig en werden er fantastische wedstrijden afgewerkt. Met name poule B4 was spannend waarin vijf van de zes wedstrijden in vijf sets werden beslist. Hans van der Kraan en Erik Eikenboom wisten uiteindelijk met twee punten de kwartfinale te bereiken. Wim Leep trok in de kwartfinale  met 2-3 aan het kortste eind tegen Patrick Jansen. Wim van Eeren verloor in de knock-out fase geen set en werd hiermee de terechte winnaar via Erik Eikenboom, Wim Bloemer en Patrick Jansen. Hans van der Kraan moest in de halve finale met 3-0 het onderspit delven tegen Patrick Jansen (die achter Wim van Eeren tweede werd) en kon daarna Wim Bloemer niet van de winst om de derde plek houden (3-1).

 

De derde poule kende ook een aantal mooie confrontaties. Bert Monster die vanuit Putten was afgereisd kreeg waar voor zijn geld en bereikte tot zijn eigen verrassing de finale, waarin hij helaas met 3-1 verloor van Remie Dusic. Silvan Naaktgeboren van Tavenu werd overtuigend winnaar van zijn poule, maar kon deze vorm niet doortrekken naar de kwartfinale, die hij met 3-1 verloor van Wesley van der Kraan. Rene Aarts van Kioti de Lier won ook overtuigend zijn poule maar vond zijn Waterloo tegen Bert Monster. In de halve finale won Bert met 3-0 van Wesley en Remie met 3-0 van Daniël. De wedstrijd om de 3e 4e plek was spannend en ging met 11-9 in de vijfde set naar Daniël.

In poule D was de spanning met name te vinden in D3 waarin Yair Ben-Harosh en Dianne Donders met twee punten gelijk eindigden voor Bert de Jong en Matthijs Vreeman met één punt. Voor beide winnaars eindigde het toernooi echter in de kwartfinale. Die werd overleefd door Youri van Dijken, Willem van Hoorn, Daan Wildeman en Thomas Oranje. Thomas en Daan moesten in de halve finale duidelijk hun meerdere erkennen in Youri en Willem (beiden 3-0). Daan en Thomas maakten er vervolgens wel een zeer spannende en enerverende partij van in de strijd om plek drie. Met 11-7, 9-11, 11-9, 11-13 en 10-12 wist Thomas de zege in zijn voordeel te beslechten. In de finale won Willem met 3-1 van Youri.

In poule 5 werd gestreden in een poule van vijf en zes. Ulrich Wijbers wist poule E1 te winnen voor Marnix Postema. Poule E2 was een stuk spannender waarin Alexander Kraan op onderling resultaat eerste werd voor Remco Fintelman. In de halve finale wist Remco na een 2-0 achterstand met 3-2 te winnen van Ulrich. Marnix won met 3-1 van Alexander. Ulrich pakte de derde plaats na een 3-0 overwinning op Alexander. De finale werd een ware kraker waarin Remco een eenvoudige 2-0 voorsprong pakte. Maar Marnix vocht zich knap terug tot 2-2. In de vijfde game bleef het spannend maar uiteindelijk wist Remco toch met 11-9 de overwinning binnen te slepen.

Wij bedanken iedereen voor het laten slagen van ons zestiende toernooi, zowel de mensen van de organisatie, sponsors Lems & Lems administratie en belastingadviesbureau en Carlotta’s Service, de mensen die hebben geholpen bij het opzetten en opruimen van de tafels, de mensen bij de inschrijftafel, de vaste steun en toeverlaat achter de wedstrijdtafel, de mensen van de activiteitencommissie, de lotenverkopers, de mensen achter de bar en de beheerder van de sporthal, maar bovenal alle deelnemers zonder wie een toernooi nooit gehouden kan worden!

Wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien, 5 november 2022 op het 17e Tavenutoernooi!

Toernooicommissie Tavenu

Pieter Baas, Martin Jonas en Stephan Vreeman